Stabbur-Diagram.jpg

Norsk Skogfinsk Museum
Svullrya, Norway (Competition)


The design of this new museum draws upon the vernacular architecture of Norway and its surrounding rural landscape. Our initial concept begins with the traditional ‘stabbur’ a storehouse composed of a stone plinth, timber structure, and an open internal environment. The concept is thus replicated in the composition, structural arrangement, and internal environment of this new museum.

Located deliberately close to the passing road network, the architectural expression establishes an iconic presence that defines a singular building of civic quality. The sculptural sawtooth roofscape provides a distinctive sense of identity, one which is unique but also familiar. The scale of the building and roadside setting establishes a physical symbol for Svullrya, a new all-encompassing, destination for local, national, and international people alike.

P007_Plan_SiteWide_LowRes.jpg
P007_Plan_G_LowRes.jpg
P007_Plan_LG_LowRes.jpg
P007_Section_BB_LowRes.jpg
P007_Vis_Exterior003_LowRes.jpg
P007_Vis_Exterior001_LowRes.jpg
P007_Vis_Interior001_LowRes.jpg

© 2022 BÜF architecture ltd